Marie Nygren blir kvar som vd för Coop

Marie Nygren, vd | Foto: Pressbild
Marie Nygren, fram tills nu tillförordnad som vd för Coop Sverige, får nu jobbet på ordinarie basis med Leif Linde som arbetande styrelseordförande.

Kooperativa förbundets styrelse har nu utsett Coops tillförordnade vd Marie Nygren till ny ordinarie vd för Coop Sverige. 
KF:s styrelseordförande Leif Linde fortsätter som arbetande styrelseordförande i KF.

Leif Linde utsågs till ordförande i Coop Sveriges styrelse i samband med att Marie Nygren tillträdde som tillförordnad vd i slutet av december förra året. 
Det gjorde hon sedan företrädaren Magnus Johansson lämnat vd-posten i ett snabbt förlopp. – Jag känner mig förväntansfull och ser fram emot uppgiften att få fortsätta att leda Coops utveckling. Coop har de senaste åren tagit stora kliv framåt och genomfört ett stort antal viktiga investeringar i digital infrastruktur och automatiserade processer, säger Marie Nygren. 

– Det arbetet kommer att fortsätta i samma höga takt som innan. Samtidigt ska vi fortsätta att differentiera vårt erbjudande och skapa relevans i alla situationer för våra medlemmar och kunder. Jag ser fram emot utrullningen av vårt nya butiksformat X:-tra, det fortsatta arbetet med att utveckla vår digitala kundresa för att möta digitaliseringen som sker i samhället, men också det världsledande arbetet vi gör inom hållbarhet med hållbarhetsdeklarationen, summerar Nygren de viktigaste uppgifterna i sitt numera ordinarie jobb.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil