Mathem skänker 36 ton mat till Matmissionen

Foto Pressbild
I samband med en lagerlokalsflytt har Mathem donerat 36 ton mat och andra produkter till Matmissionen hos Stockholms stadsmission.

Matmissionen är Stockholms stadsmissions koncept för sociala matbutiker. I Matmissionens butiker kan människor i ekonomisk utsatthet handla varor för en tredjedel av det vanliga butikspriset.

Sedan 2017 har Mathem samarbetat med Matmissionen och i samband med att Mathem nyligen flyttade sitt lager i Bromma till nya lokaler förstärktes samarbetet ytterligare. 

Mathem donerade runt 360 pallar, motsvarande 36 ton mat och andra produkter ur sortimentet. 
Det är den största enskilda donationen som Matmissionen hittills har tagit emot.

– Att alla inte har en inkomst som räcker till mat under hela månaden är en allvarlig brist i välfärdssamhället och inte hållbart överhuvudtaget. Vi är genuint tacksamma för samarbetet med Matmissionen, som möjliggör för oss att både minska vårt eget svinn och hjälpa människor, säger Mathems Julia Lindberg.

Av de donerade varorna är 67 procent kolonialvaror (240 pall), 19 procent kylvaror (70 pall) och 14 procent frysvaror (50 pall). 
Varorna som donerats kommer finnas tillgängliga i Matmissionens butiker där människor som lever i ekonomisk utsatthet kan handla mat till 70 procents rabatt jämfört med ordinarie butikspriser.

– Vi är oerhört tacksamma över donationen från Mathem. Den sociala och ekonomiska utsattheten är påtagligt i hela landet och med hjälp av donationer som denna kan vi underlätta tillvaron för människor som verkligen lever på marginalen, säger Simon Stegrud vid Matmissionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil