Matmissionen öppnar fjärde i Stockholm

Matmissionen öppnar 4:e butiken | Arkivbild, Pressbild Matmissionen
Matmissionen öppnar sin fjärde sociala matbutik i Stockholm. Efter Jakobsberg, Hägersten och Hallunda centrum är en butik i Handen nu igång.

Stockholms stadsmission befarar att stigande matpriser kommer att slå hårt mot personer i ekonomisk utsatthet. 
Enligt SCB har livsmedelspriserna ökat med 6,1 procent i mars, att jämföra med 4,5 procent månaden innan. 

– Vi är oroliga eftersom vi vet att de människor vi möter genom Matmissionen redan har utmaningar att ha råd att äta bra, näringsriktigt och att kunna välja den mat de verkligen vill äta. Expansionen av Matmissionen är ett viktigt steg för oss att tillsammans med dagligvarubranschen dämpa och bekämpa matfattigdomen, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms stadsmission, i ett pressmeddelande.

Den nya butiken i Handen är en del av den fortsatta gemensamma storsatsningen av Stockholms stadsmission, Svensk dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers förbund, DLF.

– Vårt samarbete med Stockholms stadsmission har varit mycket positivt. 31 av våra medlemsföretag donerar på regelbunden basis varor till Matmissionens butiker, vilket bidrar till såväl minskat matsvinn som minskad matfattigdom. Vi ser fram emot öppnandet av ytterligare en butik, säger Jörgen Friman, vd för DLF.– Matmissionen har en viktig roll. Samarbetet gör det möjligt för våra medlemmar att på ett enkelt sätt donera överskott till ett bra ändamål. Maten når och stöttar människor i ekonomisk utsatthet, en grupp som fått det allt tuffare den senaste tiden givet omvärldsläget. Vi bidrar nu till att en ny butik öppnar, som vi vet är efterfrågad. Vi är stolta över att dagligvaruhandeln är en del av detta, säger Karin Brynell, vd för Svensk dagligvaruhandel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil