Något mer Krav-märkt åker- och betesmark

Nu har Krav lämnat sin hållbarhetsrapport för 2021. Foto: Pressbild Krav
Den Krav-märkta åker- och betesmarken ökade under 2021 med sammanlagt 2,2 procent, skriver märkningsorganisationen Krav i sin hållbarhetsrapport.

Under 2021 ökade den Krav-märkta arealen jordbruksmark (åker och bete) med sammanlagt 2,2 procent och utgjorde 17 procent av den totala jordbruksmarken i Sverige. Enbart betesmarken ökade med 3 procent, skriver Krav. 
Krav-märkt jordbruksmark utgör största delen av den ekologiska jordbruksmarken i Sverige, som 2021 uppgick till 20 procent av den totala jordbruksarealen.

– Odling på ekologisk och Krav-märkt mark sker utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Tillsammans med den höga andelen naturbetesmarker på Krav-certifierade gårdar, så bidrar det till ökad biologisk mångfald, säger Linus Källander, ordförande för organisationen.

Samtidigt som alltmer odlas ekologiskt och Krav-märkt, minskade försäljningen av andelen ekologiskt inom svensk dagligvaruhandel 2021, för tredje året i rad. 
Det är en utveckling som går rakt emot den kraftfulla försäljningsökningen av ekologisk mat i andra länder runt om i världen, skriver Krav.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil