Nästan alla svenskar fortsätter äta kött

Foto MostPhotos
94 procent av svenskarna äter kött, 76 procent är beredda att betala mer för svenskt kött och den till synes starka vegotrenden saknar genomslag.

En ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.
Rekordmånga är villiga att betala mer för svenskt kött och nästan alla i Sverige äter kött, enligt Novus senaste opinionsundersökning gjord på uppdrag av branschorganisationen Svenskt kött.

94 procent av de svarande äter kött, 87 procent köper oftast svenskt kött och 74 procent säger att de är villiga att betala mer för svenskt kött än för importerat.
Till synes entydiga resultat i Svenskt kötts opinionsundersökning.

– Med tanke på det ekonomiska läget så är pris så klart i fokus för konsumenten. Men pris kan handla om så mycket mer än bara de billigaste kalorierna, säger Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött.– Maten är dyr men när man ska köpa kött så är det helst det svenska man vill ha och det är för att värna om den svenska bonden och den svenska produktionen som man anger som främsta anledningarna. tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil