Nu kör Arla till butik med hjälp av kogödsel

Arlas nya biogaslastbil levererar i Visby. Foto: Pressbild Arla
Arla fortsätter sin satsning på hållbarhet och gör det bland annat med en ny biogaslastbil i Visby, tankad på biogas från bland annat kogödsel.

Arla fortsätter sin satsning på hållbarhet och rullar ut en ny biogaslastbil på Visbys gator. Den nya lastbilen tankas på biogas som bland annat kommer från kogödsel från Arlagårdar på Gotland. 

På så vis sluts kretsloppet och klimatavtrycket från korna minskar, samtidigt bidrar den nya biogaslastbilen till att gotländska fordon drivs på lokalt producerat drivmedel, skriver Arla.

2018 var Arla först i Sverige med att ställa om alla egna tunga transporter till 100 procent fossilfritt biodrivmedel. 
För att fortsätta driva på omställningen till hållbara transporter började Arla 2019 att satsa på biogas och har sedan dess rullat ut fjorton biogaslastbilar och nu kommer ytterligare en som stationeras på Gotland, berättar företaget.

– Under de senaste tio åren har vi tagit stora steg framåt i vårt hållbarhetsarbete, inte minst när det gäller våra transporter. I april rullade vi ut en ny ellastbil som ska bidra till tystare och tryggare leveranser i Stockholms innerstad, och nu kommer en biogaslastbil till Gotland som drivs av biogas som bland annat producerats av kogödsel från Arlagårdar, säger Arla Sveriges logistikdirektör Malin Leander.

Många Arlabönder på Gotland levererar kogödsel för biogasproduktion. Genom att producera biogas av kogödsel sluter Arla kretsloppet och minskar klimatavtrycket från gårdarna. 
Tidigare har Arlas beräkningar visat att potentialen av produktion av biogas från kogödsel från Arlagårdar i hela Sverige motsvarar ungefär 54 miljoner liter diesel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil