Ny generation kameror ger koll på butikshyllan

Foto från Pricer Shelf Vision Produktkatalog
Butikshyllan har gått från att vara en funktionell uppställningsyta till att bli en viktig temperaturmätare på hur effektivt butikernas flöden fungerar.

Därför är det inte förvånande att det läggs allt mer kraft på att optimera utrymmet och med en ny generation kameror och sensorer är det möjligt att nå bättre resultat.

Kameror och sensorer i livsmedelsbutiker är i sig inget nytt, de har funnits i decennier vid entréer, självbetjäningskassor och utvalda ställen runt om i butikerna för att hålla koll på allt från besökarantal till misstänkta snatterier. Men nu håller en ny generation kameror på att installeras i svenska butiker, med uppgift att hjälpa butiker hålla koll på produkterna på hyllorna.

 – Vi ser hur allt fler svenska butiker väljer att installera hyllplatskameror och det beror inte minst på den intelligenta mjukvaran som finns bakom linsen. Med den är det inte bara möjligt att se butikshyllan utan även använda de elektroniska hyllplatsetiketterna för att navigera bland de olika produkterna och rapportera status kring urplockade, felplacerade eller utsålda produkter. Den här typen av information förmedlas sedan till butikspersonalen som omedelbart kan fylla på eller beställa mer varor, säger Fredrik Sunesson, ansvarig på Pricer i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil