Ny generation kameror ger koll på butikshyllan

Foto från Pricer Shelf Vision Produktkatalog
Butikshyllan har gått från att vara en funktionell uppställningsyta till att bli en viktig temperaturmätare på hur effektivt butikernas flöden fungerar.

Därför är det inte förvånande att det läggs allt mer kraft på att optimera utrymmet och med en ny generation kameror och sensorer är det möjligt att nå bättre resultat.

Kameror och sensorer i livsmedelsbutiker är i sig inget nytt, de har funnits i decennier vid entréer, självbetjäningskassor och utvalda ställen runt om i butikerna för att hålla koll på allt från besökarantal till misstänkta snatterier. Men nu håller en ny generation kameror på att installeras i svenska butiker, med uppgift att hjälpa butiker hålla koll på produkterna på hyllorna.

 – Vi ser hur allt fler svenska butiker väljer att installera hyllplatskameror och det beror inte minst på den intelligenta mjukvaran som finns bakom linsen. Med den är det inte bara möjligt att se butikshyllan utan även använda de elektroniska hyllplatsetiketterna för att navigera bland de olika produkterna och rapportera status kring urplockade, felplacerade eller utsålda produkter. Den här typen av information förmedlas sedan till butikspersonalen som omedelbart kan fylla på eller beställa mer varor, säger Fredrik Sunesson, ansvarig på Pricer i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil