Nytt samarbete kring elektrifierade fordon

Arkivbild, PostNord
Postnord elektrifierar tunga leveranser i ett nytt samarbete med Einride. Det handlar om leveranser till Bauhaus i den första delen av projektet.

Postnord tar ännu ett steg mot ambitionen att bli fossilfria och elektrifierar sina tunga leveranser till Bauhaus med hjälp av Einrides helhetslösning för hållbar transport, skriver företaget idag. 

Den tunga lastbilen med släp, som ska transportera varor från Bauhaus lager till butiker i Norrköping och Linköping, drivs till 100 procent av el och leveranserna samordnas genom Einrides digitala plattform Saga. 

Fordonskombinationen är bland de första i sitt slag i Sverige och innebär en minskning med 140 kg koldioxid per dag.
Laddning kommer att ske kontinuerligt på TPL:s lager i Norrköping i samband med lastning och med en så kallad ombordladdare.  

Lastbilen har satts i drift nu i juni och ingår i en pilot som syftar till att hitta en bra struktur och funktion för den här typen av eltransporter. 

– Vi har länge använt elfordon inom vår verksamhet, men fram till nu har det varit svårt att hitta bra alternativ för tyngre transporter. Dels krävs infrastruktur för att kunna ladda bilarna, dels behöver vi hitta nya rutiner som fungerar i vår verksamhet. Genom att testa den här typen av fordon tillsammans med våra kunder drar vi många viktiga lärdomar inför mer storskaliga investeringar i framtiden, säger Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige. Postnord har miljömål och arbetar kontinuerligt med elektrifiering och effektivisering av fordon och transportflöden. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil