Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning
Orkla bygger ut samarbetet med Bower kring återvinning. Foto: Pressbild Orkla
Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Idag slängs ungefär hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna och sorteras inte ut. För att öka återvinningen av förpackningar har Bower byggt upp ett system via sin återvinningsapp.
Den gör det möjligt att panta i princip allt med en streckkod och sedan få ”pay back” via kuponger och ersättning.

Nu vill Orkla bygga ut sitt samarbete med Bower. Orklas varumärke Grumme är sedan tidigare anslutet till Bower men får nu sällskap.
Även Orkla-varumärken som Felix, Anamma, Frankful, Abba, Pauluns, Grandiosa, Risifrutti, Bob och Havrefras ska med.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Genom att samarbeta med Bower hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas i nya förpackningar, säger Sara Paulsson, kommunikationschef hos Orkla Sverige.

Med den svenskutvecklade appen Bower kan användare panta förpackningar när de lämnas till återvinning och tjäna pengar samtidigt som de gör en insats för miljön.
Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil