Panta mera – brist på flaskor och backar nu

Foto Pressbild
Vi måste lära sig att panta mer och framförallt komma ur förvirringen kring vilka som är engångs- respektive returglasflaskor, enligt branschen.

Svenska konsumenter är bland de bästa i världen i att panta men det råder förvirringen när det gäller glasflaskor – kring vilka som är engångsglas och vilka som är returglas.
Nu skriver Sveriges bryggerier i ett pressmeddelande att detta lett till stor brist på både returglasflaskor och backar.

Backar och returglasflaskor ingår, som alltid, i ett retursystem där alla flaskor diskas och återanvänds, påpekar man.
En returflaska återanvänds i allmänhet 40 gånger.

Dessvärre tänker inte många konsumenter på pantsymbolen, menar man och exemplifierar med att 80procent av alla returglasflaskor som exempelvis säljs på Systembolaget slängs i återvinningen i stället för att pantas i butik. 

Sveriges bryggerier vädjade förra året flera gånger till konsumenterna om att panta mer av såväl 50 cl-flaskor som blå backar.
Men bristen kvarstår fortfarande och nu är man orolig inför sommaren.

– Vi har verkligen nått ut i media för att lyfta bristen men det verkar som om människor fortfarande inte riktigt ”kommit till skott”. Sommaren väntar runt hörnet och därför behöver vi återigen påminna och vädja: returnera dina returglasflaskor och backar. Det hjälper både miljön och plånboken, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges bryggerier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil