Populära chokladen byter recept

Arkivbild MostPhotos
I takt med att fler företag anammar "cheapflation" eller "snålflation" minskar kvaliteten på vissa livsmedel samtidigt som priserna ökar. Ett exempel på detta är Nestlés populära mintchoklad After Eight, som har börjat använda palmolja som ett billigare alternativ för att fylla ut produkten.

Palmolja är billigare än andra oljor, men det är sämre både för hälsan och miljön. Denna förändring i receptet är en del av en bredare trend där fler livsmedelsföretag använder billigare alternativ för att maximera sina vinster.

Denna utveckling kan ses som en reaktion på den galna prisökningen på kakaobönor efter nyår, vilket har resulterat i att priset på choklad fortsätter att stiga. Spekulationer i kakaomarknaden, med förväntningar på minskat utbud och hög efterfrågan, har drivit upp priserna till rekordnivåer.

För konsumenterna blir det allt viktigare att vara medvetna om förändringar i recepten på sina favoritprodukter. Till exempel har Marabous mörka choklad xl-cookies och vissa frysta fiskprodukter också genomgått förändringar i sina recept. Konsumenterna behöver därför vara vaksamma och läsa på förpackningarna för att se om receptet har ändrats.

Det är en utmaning för konsumenterna att hålla koll på alla dessa förändringar, och det är också ett uttryck för bristen på transparens i livsmedelsindustrin. Produktutveckling bör syfta till att förbättra kvaliteten på produkterna, inte att minska den. Detta understryker vikten av ökad medvetenhet och öppenhet från livsmedelsföretagens sida.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil