Rekordutdelning om 1,2 miljarder

Foto Lantmännnen
Lantmännens starka resultat för 2023 möjliggör en historisk utdelning om 1,2 miljarder kronor till de aktiva svenska lantbrukarna, meddelades idag på Lantmännens föreningsstämma. Styrelseordförande Per Lindahl uttryckte sin glädje över det starka resultatet, särskilt med tanke på de utmanande förhållandena inom lantbruket förra året.

Utdelningen av dessa medel bidrar till att stärka de svenska lantbruksföretagen och därigenom svensk livsmedelsförsörjning.

Lantmännen presenterade ett mycket positivt resultat för 2023, med en vinst på 2 462 MSEK efter finansnetto och justeringar för jämförelsestörande poster. Trots att resultatet var något lägre än det rekordresultat som uppnåddes 2022 (2 536 MSEK), levererade divisionen Energi, affärsområdet Swecon och de internationella livsmedelsaffärerna särskilt goda resultat under året.

Fokus på framtiden
Lantmännens vd och koncernchef, Magnus Kagevik, underströk behovet av kostnadskontroll och fortsatta investeringar för att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Han betonade också vikten av att fortsätta utveckla ett företag och ett svenskt lantbruk av högsta klass.

Denna rekordutdelning är ett bevis på Lantmännens engagemang för att stödja och främja det svenska lantbruket samt stärka landets position inom livsmedelsproduktionen.

Lantmännens vd och koncernchef, Magnus Kagevik | Foto Pressbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil