Rise vintervinnare i nationell innovation

Rickard Brännvall, Helena Linne och Fatemeh Rahimian glada vinnare. Foto: Vinnova
Statliga forskningsinstitutet Rise blev vinnare i den nationella innovationstävlingen Vinter och prisas av arrangerade Vinnova för sitt nyskapande.

Tävlingen Vinter drivs av Vinnova och syftar till bättre nyttogörande av hälsodata med fokus på typ 1 diabetes.  
Rise vann med sitt bidrag baserat på integritetsbevarande teknik med inbyggt dataskydd, så kallad ”privacy by design”.

Vinter har två tävlingskategorier, infrastruktur och tjänst. RISE vann i kategorin infrastruktur med lösningen Encrypted Health AI. 
”Med en lösning som skänker lugn och tillit både till personer med diabetes och lagstiftare, skyddar man innovatörers algoritmer och begränsar obehörig delning eller bearbetning av data”, säger juryn i sin motivering.- Rise har en bred expertis inom området och vi är glada och stolta över att kunna bidra till säkrare datadelning i Sverige. Det gäller såväl hälsodata som data från övriga delar av det offentliga Sverige. Regeringens proposition för hur den offentliga sektorn ska tillgängliggöra data för vidareutnyttjade är ett tecken i tiden för just detta. Öppna data är ett viktigt steg i den digitala omvandlingen av samhället, säger Sverker Janson, enhetschef vid datavetenskap hos Rise.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

avid von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil