Rise vintervinnare i nationell innovation

Rickard Brännvall, Helena Linne och Fatemeh Rahimian glada vinnare. Foto: Vinnova
Statliga forskningsinstitutet Rise blev vinnare i den nationella innovationstävlingen Vinter och prisas av arrangerade Vinnova för sitt nyskapande.

Tävlingen Vinter drivs av Vinnova och syftar till bättre nyttogörande av hälsodata med fokus på typ 1 diabetes.  
Rise vann med sitt bidrag baserat på integritetsbevarande teknik med inbyggt dataskydd, så kallad ”privacy by design”.

Vinter har två tävlingskategorier, infrastruktur och tjänst. RISE vann i kategorin infrastruktur med lösningen Encrypted Health AI. 
”Med en lösning som skänker lugn och tillit både till personer med diabetes och lagstiftare, skyddar man innovatörers algoritmer och begränsar obehörig delning eller bearbetning av data”, säger juryn i sin motivering.- Rise har en bred expertis inom området och vi är glada och stolta över att kunna bidra till säkrare datadelning i Sverige. Det gäller såväl hälsodata som data från övriga delar av det offentliga Sverige. Regeringens proposition för hur den offentliga sektorn ska tillgängliggöra data för vidareutnyttjade är ett tecken i tiden för just detta. Öppna data är ett viktigt steg i den digitala omvandlingen av samhället, säger Sverker Janson, enhetschef vid datavetenskap hos Rise.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil