Rizzo ansöker om konkurs

Arkivbild MostPhotos
Rizzo har nyligen meddelat att man har ansökt om konkurs. Efter en lång period av ekonomiska utmaningar och försök att rädda företaget genom försäljning av tillgångar och omstrukturering av verksamheten, har styrelsen tvingats inse att det inte längre finns någon väg framåt.

Beslutet att ansöka om konkurs har meddelats genom ett pressmeddelande där styrelseordförande Jonas Blomqvist uttrycker stor sorg över situationen.

Rizzo, känt för sin högkvalitativa och trendiga sko- och modekollektioner, har under åren byggt upp en betydande närvaro med totalt 59 butiker spridda över Sverige och Norge. Med denna konkursansökan står inte bara företagets framtid på spel utan även ödena för de cirka 160 anställda som nu befinner sig i osäkerhet.

Förväntningarna och förhoppningarna om att sälja av tillgångar eller omstrukturera verksamheten för att undvika konkurs har tyvärr inte realiserats. Trots företagets ansträngningar och den betydande positionen på marknaden har de ekonomiska svårigheterna blivit för övermäktiga att övervinna. Konkursen kommer att få långtgående konsekvenser för såväl företaget som dess anställda och leverantörer.

Det är en tråkig dag för både Rizzo och den svenska och norska detaljhandelsbranschen i stort. Konkursen kommer att lämna ett tomrum på marknaden och påverka många människors liv. Det återstår att se vilka framtida steg som kommer att tas för att hantera denna svåra situation och om det finns möjligheter till en återuppståndelse för Rizzo eller om det är slutet på en era i den nordiska modescenen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil