Robotdammsugare i topp tillsammans med smink

Robotdammsugare i topp tillsammans med smink
Evelina Galli. Foto: Pricerunner

Robotdammsugare, spelkonsoler och superviralt smink. Pricerunner om 2021, ett år präglat av pandemiläget, sociala medietrender och komponentbrist.

Början av 2021 kantades av stränga restriktioner över hela landet, där restauranger och krogar fick stänga dörrarna redan klockan 20 och många jobbade hemifrån på heltid, konstaterar Pricerunner i en årsöversikt.

I januari upplevde vi en av de snörikaste vintrarna på länge på många håll i landet, vilket ledde till ett uppsving i popularitet för snökastare. Högst upp på listan över populära produkter var sprillans nya Playstation 5, som lanserades bara några månader tidigare och som ytterst få vid den här tidpunkten lyckats lägga vantarna på.

Under pandemin upptäckte många sociala medieappen Tiktok. Det räcker med att ett klipp med en specifik produkt ska få stor spridning för att produkten inom kort ska vara slutsåld på alla håll.
Det här har framför allt synts inom segment som hudvård och smink.

Ett exempel på en sådan är Maybellines mascara Lash Sensational Sky High, den näst populäraste produkten bland svenskarna under årets början, som seglade upp på topplistan efter ett viralt klipp på Tiktok.
Ett ögonfransförlängande serum från Xlash och en ögonkräm från Peter Thomas Roth är andra exempel på produkter som trendat efter att klipp med produkten har slagit igenom året.

Både Playstation 5 och Xbox Series X återkommer på topplistorna genom året. Detta trots att många spelfantaster menar att de världsomvälvande nya titlarna än så länge lyser med sin frånvaro till den nya generationens konsoler, skriver Pricerunner.

Om handsprit var den stora trenden under 2020 var spelkonsolerna helt klart den mest eftertraktade produkten 2021. Men de får sällskap av en annan teknikpryl:
Robotdammsugaren. 2021 var året när svenskarna blev som galna i självgående, uppkopplade golvdammsugare. Här är det framför allt de lite mer exklusivare modellerna från Irobot och Roborock som ligger i topp, enligt Pricerunner.

– Det är inte konstigt att robotdammsugare slår igenom i år. De har gått från att mest vara en rolig gimmick till en riktigt välfungerande produkt. De populäraste modellerna kommer med inbyggd moppfunktion, och kan med hjälp av maskininlärning identifiera hinder de stöter på, säger Pricerunners Evelina Galli.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.