Satsar på snabbladdad eltransport i Dalarna

Nu blir det en helelektrisk distributionsbil på vägarna i Dalarna. | Foto: Pressbild DB Schenker
DB Schenker i Borlänge och samarbetsåkeriet Godsservice i Dalarna satsar nu på helektriska transporter i regionen som framtidsfokus.

DB Schenker och samarbetspartnern Godsservice i Dalarna sätter ribban för framtidens transporter. 
Åkeriet har köpt regionens första helelektriska Scania-lastbil medan logistikjätten DB Schenker investerat i en snabbladdare.

– Omställningen till el pågår för fullt i DB Schenkers nätverk och Godsservice i Dalarna är en av våra pionjärer. Åkeriet visar ledarskap i omställningen och erfarenheterna vi får när vi börjar köra elbilarna är mycket värdefulla, konstaterar DB Schenkers hållbarhetschef Hanna Melander. 
– När vi går över till el blir vi helt utsläppsfria, vilket är målet för hela vår globala koncern, tillägger Melander.

Lastbilen, en Scania 25L 4×2 165 kWh, kommer köra både i, och strax utanför, Borlänge. Den kan köra upp till 11 mil innan den måste återvända till DB Schenkers terminal för att laddas medan chauffören är på lunch.
– Därför var det viktigt att investera i en snabbladdare, säger Peter Skogbergs, distriktschef DB Schenker Borlänge.Godsdistribution med el kräver god planering för att kunna maximera lastbilens kapacitet. Sedan 2019 har Godsservice haft en elhybridlastbil rullandes i Falu Centrum, med goda resultat. 
Med den nya Scaniabilen tar företaget ett stort kliv framåt i omställningsarbetet. Att gå från tomt till fullt batteri tar cirka en timme.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil