Shoan Etemadi utsedd till ny VD

Shoan Etemadi | Foto Oskar Omne
Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef, Shoan Etemadi, har rekryterats till rollen som vd för Hemköpskedjan och kommer att efterträda Simone Margulies från den 15 augusti 2024, då Simone tillträder rollen som vd och koncernchef för Axfood.

Shoan Etemadi kommer från och med den 15 augusti 2024 att ta över som vd för Hemköpskedjan AB, efter Simone Margulies som blir ny vd och koncernchef för Axfood. Etemadi kommer också att ingå i koncernledningen för Axfood AB. För närvarande är han vice vd och försäljningschef för Hemköpskedjan, som inkluderar både Hemköp och Tempo, en roll han haft i drygt tre år. Hans bakgrund inkluderar 15 års erfarenhet inom dagligvarubranschen, bland annat från ICA och Lidl, med fokus på drift samt sortiment och inköp.

– ”Det har varit ett mycket stort intresse för rollen från såväl interna som externa kandidater, vilket vi självklart tycker är väldigt roligt, och vi har nu landat i att den absolut starkaste kandidaten finns internt inom koncernen. Shoan har gjort ett fantastiskt arbete i sin nuvarande roll som försäljningschef på Hemköp, och har varit högst bidragande till Hemköpskedjans framgång de senaste åren. Både jag och tillträdande vd och koncernchef för Axfood, Simone Margulies, anser att Shoan med sitt affärsnära ledarskap är helt rätt person att fortsätta resan med att stärka Hemköpskedjans position på marknaden,” säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Shoan Etemadi uttrycker sin glädje över den nya rollen: – ”Jag är både hedrad och väldigt glad över att ha fått möjligheten att ta mig an rollen som Hemköpskedjans vd. Det ska bli fantastiskt att tillsammans med ledningen och teamen inom både Hemköp och Tempo, och med de många duktiga handlare och engagerade butiksmedarbetare runtom i landet, fortsätta utveckla verksamheten och attrahera ännu fler nya kunder till våra butiker.”

Simone Margulies, den nuvarande vd:n för Hemköpskedjan, kommer att tillträda rollen som vd och koncernchef för Axfood den 15 augusti 2024. Rekryteringen av Shoan Etemadis efterträdare i rollen som försäljningschef för Hemköpskedjan AB kommer att påbörjas omedelbart.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil