Skyddad beteckning till vit Östgötagurka

Arkivbild MostPhotos
Vit färsksaltad Östgötagurka får skyddad geografisk beteckning av EU. Det är den 21:a produkten inom mat och livsmedel som får en sådan.

Nu får Vit färsksaltad Östgötagurka EU-märkningen skyddad geografisk beteckning.
För skyddade geografiska beteckningar krävs att antingen produktion, bearbetning eller beredning sker inom ett speciellt geografiskt område, skriver Livsmedelsverket.

Lilla delikatessen heter den sorts gurka som används vid tillverkning av Vit färsksaltad Östgötagurka.
Gurkan läggs in i en lag av salt, dill och kryddor och skiljer sig därmed från gurka som är inlagd med ättika och socker.
Färsksaltad gurka har en lång tradition i Östergötland och äts både till vardag och vid högtider. Gurkan är vit, krispig och salt men har även smak av dill.

Svenska produkter som redan har fått Skyddad geografisk beteckning (SGB) är bland andra osten Svecia, Äkta Gränna polkagrisar och Bruna bönor från Öland.
Vit färsksaltad Östgötagurka är den 21:a i raden av svenska jordbruksprodukter och livsmedel att skyddas inom EU:s kvalitetssystem.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil