Släpper cream cheese med lågt klimatavtryck

Skärmdump stockeld.com
Stockeld Dreamery släpper vad man kallar ”världens mest ambitiösa cream cheese” med betydligt lägre klimatavtryck, meddelar man.

Efter tre års forskning och utvecklingsarbete lanserar det svenska foodtechbolaget Stockeld Dreamery nu sin första klimatvänliga cream cheese, gjord på fermenterade kikärtor och linser. 
Stockeld Spread är krämig och god som en traditionell cream cheese men dess klimatavtryck är nästan 70 procent lägre än vad vi är vana vid, skriver företaget.
De flesta älskar ost men få vet hur stor negativ miljöpåverkan ost har. 
Det går åt upp till 10 liter mjölk att producera ett kilo hårdost och mejeriindustrin, enkom, står för 2–4 procent av de globala växthusgasutsläppen, påpekar man. 

Precis som vanlig cream cheese så är Stockeld Spread väldigt mångfacetterad i sin användning. Med denna kan man göra fantastiska bagels, lyckas med sin frosting och addera krämighet till vilken salt eller söt rätt man önskar. Den levererar dessutom väldigt högt på smak – allt detta enligt företagets information. 

– Vi älskar ost men vi tycker dagens massproduktion och användandet av animalisk mjölk är enormt destruktivt – både för klimatet och djuren. Just därför startades Stockeld Dreamery – för att hitta mer hållbara lösningar utan att kompromissa på smak, näring och ostupplevelse, säger Katarina Szostak som är marknads- och produktchef hos företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil