Släpper cream cheese med lågt klimatavtryck

Skärmdump stockeld.com
Stockeld Dreamery släpper vad man kallar ”världens mest ambitiösa cream cheese” med betydligt lägre klimatavtryck, meddelar man.

Efter tre års forskning och utvecklingsarbete lanserar det svenska foodtechbolaget Stockeld Dreamery nu sin första klimatvänliga cream cheese, gjord på fermenterade kikärtor och linser. 
Stockeld Spread är krämig och god som en traditionell cream cheese men dess klimatavtryck är nästan 70 procent lägre än vad vi är vana vid, skriver företaget.
De flesta älskar ost men få vet hur stor negativ miljöpåverkan ost har. 
Det går åt upp till 10 liter mjölk att producera ett kilo hårdost och mejeriindustrin, enkom, står för 2–4 procent av de globala växthusgasutsläppen, påpekar man. 

Precis som vanlig cream cheese så är Stockeld Spread väldigt mångfacetterad i sin användning. Med denna kan man göra fantastiska bagels, lyckas med sin frosting och addera krämighet till vilken salt eller söt rätt man önskar. Den levererar dessutom väldigt högt på smak – allt detta enligt företagets information. 

– Vi älskar ost men vi tycker dagens massproduktion och användandet av animalisk mjölk är enormt destruktivt – både för klimatet och djuren. Just därför startades Stockeld Dreamery – för att hitta mer hållbara lösningar utan att kompromissa på smak, näring och ostupplevelse, säger Katarina Szostak som är marknads- och produktchef hos företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil