SM i tunnbrödsrulle är avgjort

Foto MostPhotos
SM i tunnbrödsrulle avgjort – här är de bästa rullarna! I helgen avgjordes mästerskapet i tunnbrödsrulle på Linköping motorstadion.

Efter hård kamp lyckades juryn enas om tre vinnande bidrag i kategorierna årets klassiska rulle, innovativ rulle och den bästa bilrullen. Samtliga tävlande imponerade stort på juryn med den variation och uppfinningsrikedom som visades upp, meddelar arrangören.

Det handlade om allt från att hitta den perfekta jämnvikten mellan ingredienser och att faktiskt hitta helt nya som ändå håller sig inom ramarna för vad en tunnbrödsrulle kan vara. De tävlande ställde upp i kategorierna årets klassiska rulle, mest innovativa rulle och bästa bilrullen.

I kategorin årets klassiska rulle var det den godaste och bästa rullen som utsågs, men de tävlande fick inte sväva ut för mycket vad gäller ingredienserna. För den mest innovativa rullen var det istället innovation och smakkombinationer som var nyckelorden och för bästa bilrullen bedömdes de tävlande på smak samt hur ”bilvänlig” rullen var.

– Det var oerhört imponerande startfält där alla verkligen tänkt igenom sina skapelser. Juryn har bedömt allt från komposition och presentation, men självklart med övervikt på själva smaken. Samtliga tävlande imponerade med såväl uppfinningsrikedom som genomförande. Tunnbrödsrullen är en klassisk svensk maträtt och det är roligt att se att den väcker så mycket engagemang och intresse hos många. Det är matkultur när den är som bäst, sade Christina Möller, kocken som imponerades av juryns arbete.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil