Snart marknadens mest klimatvänliga kött

Linda Ahlmalm CCO på Protos och Fredrik Åkerman, vd på Volta Greentech | Foto Pressbild
Livsmedelsföretaget Protos och Volta Greentech tar sitt långvariga samarbete till nästa nivå genom att skala upp produktionen av metanreducerat kött, vilket kommer att göra Smak av Gotland till det mest klimatvänliga köttet på marknaden.

Genom att introducera fodertillskottet Lome™, som minskar koras metanutsläpp med upp till 80% per utfodringsdag, på gotländska gårdar som Protos samarbetar med, tar man ett betydande steg mot att minska klimatpåverkan från köttproduktionen. Detta initiativ planeras att lanseras år 2026.

Efter tre års samarbete och flera lyckade pilotprojekt tar Protos och Volta Greentech nu nästa steg för att kommersialisera Lome™. I en avsiktsförklaring förbinder sig Protos att införa utfodring av Lome™ till nötkreatur i sin leverantörskedja, vilket kommer att resultera i produkter under varumärket Smak av Gotland.

Lome™ står för Low methane och innebär att utfodring med detta tillskott leder till betydande minskning av metanutsläppen från kor, vilket är ett av de största klimatproblemen inom köttproduktionen. Samarbetet med Volta Greentech är en del av Protos’ övergripande fokus på att minska sitt klimatavtryck genom regional produktion och hållbar markanvändning på gårdarna.

Linda Ahlmalm, CCO på Protos, uttrycker sin entusiasm över samarbetet: ”Det känns fantastiskt att vi tagit det här steget med Volta Greentech för att erbjuda ett unikt konsumenterbjudande genom Smak av Gotland.”

Genom att finansiera metanreducerande fodertillskott för kor visar Protos och Volta Greentech vägen för en ny affärsmodell som bidrar till att minska utsläppen från jordbruket.

Fredrik Åkerman, vd på Volta Greentech, ser Protos som en ledare inom branschen och betonar vikten av att införa metanreducerande metoder för att Sverige ska nå sina klimatmål.

Med Smak av Gotland erbjuder Protos inte bara en unik smak från den gotländska naturen utan även marknadens mest klimatvänliga kött, vilket är en spännande utveckling för konsumenter som strävar efter hållbara matval.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil