Snusbolaget: ”Alla borde fira dagen”

Foto Pressbild Snusbolaget
Alla borde fira Snusets dag, vilken gick av stapeln igår, måndag 24 oktober. I vart fall enligt ett av de bolag som producerar snus, nämligen Snusbolaget.

Det svenska snuset förtjänar att hyllas och erkännas. Snus är inte bara ett kulturarv med en rik historia. 
Som en säkrare alternativ till rökning har snus också räddat många svenskar från en för tidig död, skriver Markus Lindblad, kommunikationschef hos Snusbolaget. 

Enligt honom är det få dagar som innebär att man uppmärksammar ”en rik historia och en bättre hälsa för hundratusentals personer” på det sätt som man kan göra på Snusets dag 24 oktober.

Denna särskilda form av nikotinintag ”tillhör vårt levande kulturarv”, anser Lindblad som i dessa fosterländska tider slår till med att ”ingen annanstans i världen är snuset som det svenska”.

– Svenskarna har valt att snusa i stället för att röka. Den utvecklingen har pågått i decennier. Det innebär stora hälsovinster. Sverige har lägst andel rökare i hela EU vilket också innebär att Sverige har det lägsta antalet dödsfall bland män kopplade till rökning i Europa och det lägsta antalet nya cancerfall kopplade till rökning. Det om något förtjänar att hyllas, skriver Snusbolagets kommunikationschef.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil