Största laddparken för ellastbilar är invigd

Foto Pressbild
En ny, stor laddstation för tunga ellastbilar har invigts i Malmö. Laddstationen uppges vara Sveriges hittills största laddpark.

Den nya laddstationen är belägen intill Stora Bernstorp där riksväg 11 korsas av Yttre Ringvägen/E4 och har totalt 22 laddpunkter. 
Falkenklev logistik är företaget bakom den nya stationen. Företaget uppger att det finns möjlighet att utöka stationen med ytterligare 18 laddpunkter.

De 22 laddplatser som finns i inledningsskedet kan var och en ge upp till 320 kW och sägs passa lika bra för personbilar som för lastbilar.

– Med alla dessa platser kan vi nästan garantera att man slipper köa när det är dags att ladda. Det finns gott om plats och vi har totalt 2000 kW effekt att använda. Vi ska också tillsammans med Soltech energy solutions bygga ett energilager på 2000 kWh så att vi kan ta ut hög effekt utan att gå upp för högt i uttag från nätet, kommenterar Victor Falkenklev som är vd för Falkenklevs nystartade dotterbolag Rifil där laddverksamheten bedrivs.

– Genom att skapa en publik laddpark så öppnades dörren för olika stöd. Och när vi ändå var igång så slog vi på stort, tillägger han.
Falkenklev logistik har dessutom köpt sex eldrivna tunga lastbilar från Scania och Mercedes-Benz och bygger även en solcellsanläggning på 1,5 MW.

Laddstationen i Malmö är delfinansierad av Naturvårdsverket och byggd av transportföretaget Falkenklev Logistik i samarbete med Scania, Kempower och Soltech.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil