”Strid mellan Ica och dess leverantörer”

Foto MostPhotos
I prishöjningarnas spår pågår en strid mellan producenter och dagligvaruhandel om vem om ska betala vad när kostnader för råvaror och elpris stiger.

Flera leverantörer berättar för DN om leverantörsträffar som retat matproducenterna, efter att Ica velat sätta stopp för höjda ersättningar, skriver tidningen i ett reportage under rubriken ”Strid om marginalerna mellan Ica och leverantörer”.

– På leverantörsträffar som marknadsledande Ica haft nyligen var budskapet att ”tiden för prishöjningar var förbi”. Flera leverantörer har berättat för DN om mötena, som väckte ilska bland matproducenterna, skriver tidningen.

– Om du tänker att det går åt 500 kilo spannmål för att få fram ett kilo nötkött, och att spannmålet rusar i pris, då förstår du vad det handlar om, säger en producent till DN.– Vi har ingenstans att ta ut kostnaderna. Om vi sålt till direkt till konsumenter hade vi kunnat prissätta på ett annat sätt. Men nu är vi beroende av handeln, säger en annan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil