Svensk whisky siktar på bredare export

Foto Pressbild
Svenska whiskyn Agitator ska exporteras utanför Norden av bolaget som siktar på att försäljning i Frankrike, Polen och Ukraina framgent.

Svenska whiskyn Agitator började säljas i november 2021 och är idag, enligt bolaget, den mest sålda whiskyn i Sverige.
Nu säljs den även i Norge och Finland men exporteras ska utökas till Frankrike, Polen och Ukraina, meddelar företaget.

– Vi fortsätter etableringen i Norden parallellt med en utökad internationell expansion som i ett första steg innebär Europas största whiskymarknad Frankrike samt Polen och Ukraina som vi ser stor potential framöver i, säger Oskar Kalmaru, vd för Agitator whiskymakare, i ett pressmeddelande.

För att få ut drycken på kontinenten har samarbeten inletts med franska distributörerna L’Explorateur Du Goût och Spring Depot (Navigator Polska) i Polen. För lanseringen i Ukraina har samarbete inletts med återförsäljaren Winehunters i Ukraina.

– Agitator har haft fantastiska år 2022 och 2023 men vad Winehunters har åstadkommit på samma tid i Ukraina är på en annan nivå med tanke på omständigheterna. Vi är väldigt stolta över att samarbeta med partners i toppklass i alla de här länderna så att vi kan möta de nya whiskydrickarna i Europa, säger Oskar Kalmaru.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil