Svenska företag väljer bort Kina

Foto Pressbild
Hälften av de svenska företagen har planer på att minska sina inköp från Kina under de kommande två åren, enligt Svenskt näringsliv.

Företagens njugga inställning till att handla från Kina framgår av en årliga undersökning från Svenskt näringsliv.
Enligt den planerar hälften av de svenska företagen att minska sina inköp från Kina de närmaste två åren.

– Många företag tar det säkra före det osäkra även om det gör att det blir dyrare, säger handelsexperten Henrik Isaksson i en artikel på Svenskt näringslivs webb.

Leveransstörningar är ett återkommande argument, även om de minskat på senare tid, dock främst på grund av minskad efterfrågan från konsumenterna.

43 procent av företagen svarade i undersökningen om import och produktion utomlands att de avser att minska inköpen ”betydligt”, framförallt från Kina.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil