Svenskar fortsätter beställa hemleverans

Svenskar fortsätter beställa hemleverans efter pandemin, hävdar Soti. | Foto: Pressbild
Enligt en rapport från Soti tyder fakta på att svenskar fortsätter beställa hemleverans även när pandemiläget lagt sig och situationen blivit normal.

Under pandemin har logistikföretag vittnat om en stor ökning av distanshandeln när svenskarna inte har kunnat gå i fysiska butiker på samma sätt som tidigare, skriver mobilitetsföretaget Soti i en pressrelease.
Enligt den består de mönster som uppstått under pandemin även efter att den är över.

36 procent av svenskarna ökade sin onlineshopping med hemleverans under pandemin. 
70 procent av de som handlat online under pandemin kommer att fortsätta med det även i framtiden. Båda dessa fakta enligt Soti.

Enligt Soti har var femte svensk, 20,7 procent, ökat antalet köp online som de sedan själv hämtat i affären, och 19,1 procent har ökat antalet onlineköp med leverans från sin lokala butik. 
Men allra störst har ökningen varit på internetköp med leverans hem eller till ett ombud, hela 35,7 procent. 

– Den här trenden är global, och Sverige sticker inte ut från resten av världen. Om något så är förflyttningen faktiskt generellt något mindre påtaglig i Sverige än i andra länder, beroende på att vi redan före pandemin var en mogen marknad med många handelssegment med en tydlig nätförsäljning, berättar Stefan Spendrup hos Soti.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil