Veg of Lund får Europa-patent

Foto Pressbild
Veg of Lund får nu ett Eeuropapatent som skyddar bolagets växtbaserade potatisdryck.

Europapatentverket har meddelat Veg of Lund AB att myndigheten avser att godkänna patentet ”Vegan potato emulsion” (EP3687298) som definierar bolagets unika vegetabiliska mjölkalternativ. Det innebär att det kommande patentskyddet täcker den europeiska marknaden, som kan uppgå till 39 länder.

Veg of Lunds patentportfölj har stärkts genom beskedet från Europapatentverket och avser bolagets veganska dryck baserad på en kombination av potatis, rapsolja och ett vegetabiliskt protein i form av en emulsion. Drycken säljs under varumärket DUG i flera europeiska marknader.

– Vi noterar med tillfredställelse att vårt patent blir godkänt även på europeisk nivå. Att det är baserat på en så alldaglig gröda som potatis, visar på unikitet och styrka i patentet, säger professor Eva Tornberg, grundare av och styrelseledamot i Veg of Lund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil