Visar historiskt låg försäljningsutveckling

Foto MostPhotos
Dagligvaruhandeln hade en ”historiskt låg försäljningsutveckling” i oktober, enligt Svensk dagligvaruhandels dagligvaruindex för månaden.

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,6 procent under oktober 2022, jämfört med samma månad 2021, enligt branschorganisationen Svensk dagligvaruhandels dagligvaruindex.

Prisökningen för livsmedel och alkoholfria drycker är fortsatt hög och uppgick under oktober till 17,2 procent enligt SCB:s konsumentprisindex. 
Det gör att den prisjusterade försäljningsutvecklingen i dagligvaruhandeln kan uppskattas till -10,7 procent.

– Tillväxten i dagligvaruhandeln drivs fortfarande av den höga inflationen. När priserna på livsmedel fortsätter att stiga anpassar konsumenterna sina köpvanor. Den prisjusterade försäljningsutvecklingen uppskattas till minus 10,7 procent, vilket är en historiskt låg nivå, säger Karin Brynell, vd för Svensk dagligvaruhandel.

Försäljningsutvecklingen i butik uppgick i oktober till 7,2 procent jämfört med samma månad i fjol. Försäljningen i e-handeln minskade under månaden med 6,3 procent.
Hemleverans minskade med 3,2 procent och upphämtning i butik med 9,9 procent. E-handelns andel av dagligvaruförsäljningen uppgick i oktober till 4,3 procent. 
E-handelsandelen hittills i år uppgår till 4,6 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil