Willys vill inte ha externa hyresgäster

Foto Pressbild
I Gävle har Willys sagt upp en extern hyresgäst och det är ett led i en central strävan att framöver ha full kontroll över alla sina ytor.

I Gävle handlar det om en asiatisk matvagn utanför Willys i Hemsta. Där har Hiep Tran hyrt plats för sin matvagn – Vanson´s kök – i nästan tio år.
Men nu är det slut eftersom Willys inte längre vill ha externa hyresgäster på sina butiksområden.

– När jag tog över ansvaret så var det kanske 60-70 butiker som hade någon form av verksamhet där vi var hyresvärd. I dag är det sju kvar. Eftersom vi har gått igenom vårt bestånd av andrahandshyresgäster, så blev det dags att kika på den här också. I dialog med fastighetsägaren valde vi att avsluta, säger Jesper Wedebrand, ansvarig för kedjans externa hyresgäster, till Gefle Dagblad.

Orsakerna till uppsägningarna sägs vara flera. Willys vill ha möjlighet att nyttja marken runt sina butiker fritt, och matvagnar anses inte heller bidra till att locka kunder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil