Alva Odelbrink kröns till svensk juniormästare

Alva Odelbrink arbetar med sitt mästerverk | Foto Pressbild
Med sin tolkning av Stockholms Tunnelbana lyckades Alva inte bara visa upp enastående hantverksskicklighet utan även beröra juryn med sitt unika sätt att förmedla en historia genom bakverk.

Tävlingen, som hölls på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg, bjöd på fem timmars intensivt bakande där sju finalister från hela landet fick visa upp sin talang inom olika bakningskategorier. Alvas skicklighet och kreativitet skilde sig ut och ledde till att hon stod högst upp på prispallen som vinnare av SM Unga Bagare 2024.

Juryn belönade Alva för hennes mästerliga utförande, där hon omvandlade stadens puls och djup till bagerikonst och tog dem med på en resa genom varje hållplats med smaker av excellens. Hennes skådebröd, som skildrade ett rusande tåg genom en tunnelbanegång komplett med detaljer i graffiti och stationens karaktäristiska målade bladrankor, var enligt juryn tävlingens höjdpunkt.

Alva, som är född och uppvuxen i Solna, Stockholm, och arbetar på Spånga Konditori, uttryckte sin glädje över att vinna och tackade juryn för deras uppskattning av hennes tema. Hon betonade vikten av att kunna tolka Stockholms tunnelbana på ett unikt sätt och uttryckte sin stolthet över det hon hade åstadkommit.

SM Unga Bagare är en tävling som arrangeras av Sveriges bagare & konditorer för att uppmärksamma unga talanger inom bagaryrket och inspirera fler att välja en yrkesbana inom branschen. Topp fyra-placeringarna bildar Svenska Juniorbagarlandslaget, ett framstående landslag som har vunnit flera VM-guld genom åren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil