Arbetar för EU-ja till nikotinportioner

Vit snus | Foto MostPhotos
Att tillåta mindre skadliga nikotinformat skulle minska dödligheten i cancer bland EU-befolkningen, hävdar förespråkarna med stöd av ny rapport.

Lakeville är ett litet privat aktiebolag med en omsättning i miljonklassen vars styrelseledamot och vd David Sundén gör lämpliga studier på uppdrag under yrkestiteln ekonomie doktor.
Den här gången handlar det om att denne ekonom gjort en rapport som säger att om EU säger ja till nikotinportioner och snus så skulle det ”minska antalet döda på grund av rökning med 210 000 liv”.
Per år.

– I rapporten har man tittat på olika förklaringar till skillnaderna på folkhälsan kopplat till rökning inom EU. Snus och nikotinportioner visar sig vara den viktigaste förklaringen till dessa. Snus och nikotinportioner har alltså räddat många svenskar från för tidig död och skulle kunna göra så även för övriga EU-länder, säger Markus Lindblad, kommunikationschef på Haypp Group, i pressreleasen.
Haypp Group, som presenterar studien i en pressrelease, är i sin tur ett mindre bolag knutet till snus- och nikotinrelaterade intressen.

David Sundén överträffar dessutom siffran för antalet nya överlevande när han i pressreleasen kommenterar sina egna siffror.
– Den här studien är gjord på män, eftersom vi historiskt har större underlag på snusande män. Med tanke på att allt fler kvinnor använder nikotinportioner för att sluta röka kan man i realiteten anta att antalet förhindrade dödsfall på sikt kommer vara över 300 000 per år, säger rapportens författare David Sundén på Lakeville.

Och allt detta enbart genom att släppa fram fler men mindre ohälsosamma nikotinprodukter på bredare front inom EU där de då kommer att slå ut de ännu mer ohälsosamma ditona.
Vad väntar man på i Bryssel?

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil