Åtta av tio vill ha fysiska julkort

Arkivbild MostPhotos
I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Det är fler som vill få julkort än som själva planerar att skicka. Nästan åtta av tio svarande i en ny undersökning vill helst ha sina julhälsningar i postlådan.

Precis som förra året är kungen den kändis som flest vill skicka en julhälsning till.

I år firade kung Carl XVI Gustaf 50 år på tronen. Kanske är det en bidragande orsak till att han även i år toppar listan i Kantars undersökning över kända personer som svenskarna helst vill skicka julkort till, följd av Magdalena Andersson och tomten.

– Julkortet har alltid varit ett sätt att visa omtanke, något som blev extra viktigt i pandemins spår när det var svårt att träffa nära och kära. Att skicka julhälsningar i form av julkort ligger fortfarande svenskarna varmt om hjärtat. säger Stina Olofsdotter, chef Postnord frimärken.

– 57 procent tycker att det är ganska eller mycket viktigt att behålla traditionen, och att göra någon glad och visa omtanke är främsta anledningarna till att man skickar julkort, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil