Bli potatisodlare för Estrella

Foto Estrella
Estrella söker fler odlare av chipspotatis i Sverige för att möta den ökande efterfrågan på potatischips. Med fokus på smidighet, trygghet, bra support och hållbarhet erbjuder Estrella en attraktiv möjlighet för jordbrukare.

Sedan Estrella startade Sveriges första tillverkning av chips 1957 i Alingsås, har potatisen varit hjärtat i deras verksamhet. Idag fortsätter tillverkningen i Göteborg med en potatiscentral i Halmstad. Trots långvariga samarbeten med många gårdar, räcker den svenska chipspotatisen inte till för att möta efterfrågan. Därför söker Estrella nu fler odlare i Skåne, Halland, Västra Blekinge, Västra Götaland och Östergötland.
-Vi erbjuder våra odlare erfarenhet, långsiktighet och trygghet. Det ska vara enkelt att odla för oss. Jag tror att det bidragit till att en del odlingssamarbeten fortsatt i generationer, säger Per Olsson, Agro Manager på Estrellas Agro Center i Halmstad.
Tillverkningen av potatischips kräver speciellt utvalda potatissorter med unika egenskaper som lämpar sig för chipstillverkning. Trots den stora efterfrågan på potatischips i Sverige, odlas det betydligt mer matpotatis än chipspotatis. Att vara potatisodlare för Estrella innebär dock hög service och support. Estrella tar hand om allt från leverans av utsäde, transporter, lastning och lagring till mycket mer.
-Potatischips är en trygg bransch med stabil tillväxt oavsett konjunktur. Bland våra kontrakterade odlare finns exempel på matpotatisodlare som med vårt stöd har kunnat utöka sin odling och stärkt sin verksamhet, fortsätter Per Olsson.
För att möta den ökande efterfrågan på chips och bidra till en hållbar livsmedelsproduktion söker Estrella nu fler odlare. Med fokus på långsiktighet, trygghet och ekonomisk stabilitet erbjuder Estrella en attraktiv möjlighet för både etablerade chipspotatisodlare och jordbrukare som vill börja med chipspotatis.

För att bli potatisodlare för Estrella:

  1. Läs mer om hur det är att odla för Estrella på estrella.se/odlare.
  2. Fyll i kontaktformuläret eller ring Per Olsson, Estrellas Agro Manager i Halmstad.
  3. Boka in ett möte där du kan berätta om dina tankar och Per kan berätta mer om hur det är att odla för Estrella.

Estrellas långsiktiga arbetssätt syns inte bara i deras historia utan speglar sig också i en tydlig framtidsorientering. Genom lyhördhet och tätt samarbete med sina odlare bidrar Estrella till att skapa ett hållbart jordbruk som värnar om lokal jordbruk och biologisk mångfald.
-Vi vill att våra odlare ska känna sig trygga och stödda i sitt arbete. Tillsammans kan vi säkerställa en stabil försörjning av chipspotatis och fortsätta erbjuda svenska folket deras älskade potatischips, avslutar Per Olsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil