Cellodlad kyckling godkänd i USA

Foto MostPhotos
Cellodlat kycklingkött är godkänt i USA och bland innovationer i övrigt kommer ett besked om inomhusodlat vete från ett företag i Berlin.

USA blev andra land i världen efter Singapore att godkänna cellodlat kött. Det är inte ett generellt godkännande utan ett specifikt godkännande till Upside Foods och deras cellodlade kycklingkött, skriver Agfo i sitt nyhetsbrev. 

FDA, USA:s motsvarighet till europeiska EFSA, har bekräftat att livsmedlet är säkert och har skickat ett ”no questions letter”. Upside Foods väntar nu på ett klartecken från amerikanska jordbruksverket och sedan kan de börja sälja sitt ”slaktfria kycklingkött” i butik och på restaurang. 

Berlin-baserade Infarm säger att man tagit fram tekniken för att kunna odla vete inomhus utan jord, rapporterar Agfo.
De hävdar dessutom att odlingen är 26 gånger mer effektiv än konventionell odling och producerar 117 ton per hektar. En fördel med tekniken är att man är väderoberoende och kan ha många skördar per år, skriver Agfo

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil