Citygross är i blåsväder

City Gross har märkt om kött och har nu hamnat i blåsväder | Foto MostPhotos
Citygross är i blåsväder sedan det vid oannonserade inspektioner visat sig att en rad brister finns och att kött märkts om i butik i Falun.

Under april månad har Faluns kommun gjort två olika miljöinspektioner hos Citygross och då upptäckt flera felaktigheter i hanteringen av varor.
Kött av olika slag har märkts om så att nötrulle blivit grytbitar, revben blivit grillklubba och så vidare.

Dessutom har en del varor fått nya bäst före-datum sedan det korrekta datumet passerats med upp till en vecka.

– Vi ser allvarligt på det inträffade. Vi är glada att det här uppmärksammats och vi har tyvärr haft bristande rutiner, säger butikschefen Peter Jansson till SVT nyheter.

Nu ska man skärpa rutiner och policy framöver, säger Jansson;
– Vi har säkerställt rutinerna och policyn med berörda medarbetare. Vi har informerat, haft möten om vad som hänt och hur vi arbetar framåt. Vi har tillsatt en intern utredning om hur det här har gått till. Vi jobbar både centralt och lokalt för att det inte ska kunna ske igen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil