Dafgårds Hållbarhetsredovisning 2023

Foto Pressbild
Nu har Dafgårds släppt sin hållbarhetsredovisning för 2023, och företaget visar tydligt sitt engagemang för långsiktig hållbarhet i hela produktionskedjan, från val av råvara till färdiglagad maträtt.Man betonar att maten de tillagar inte bara ska smaka gott, utan också vara lagad med en inställning som sträcker sig ända fram till 2050 och mer därtill.

– Vi på Dafgårds lagar inte bara god mat, vi vill också att våra rätter ska vara långsiktiga – på alla sätt. Det innebär att vårt hållbarhetsarbete sträcker sig hela vägen från val av råvara till färdiglagad maträtt, säger Sarah Ek, miljö- och hållbarhetsstrateg på Dafgårds.

Dafgårds betonar att maten de tillagar inte bara ska smaka gott, utan också vara lagad med en inställning som sträcker sig ända fram till 2050 och mer därtill. Företaget känner ett stort ansvar eftersom deras mat når konsumenter över hela världen. Sarah Ek poängterar vikten av att råvarorna som används ska vara framtagna med hänsyn till människor, miljö och djur.
Sedan generationer tillbaka har Dafgårds bedrivit sin verksamhet i Källby. Därför är det viktigt för företaget att inkludera lokalsamhället i sitt hållbarhetsarbete. Dafgårds visar sitt engagemang genom att stödja olika föreningar, evenemang och projekt som Ung Företagsamhet i Skaraborg och Projekt One.

Företaget arbetar också aktivt för att minska matsvinnet. All mat som lagas i köket i Källby ska hamna på matbordet, och de produkter som inte blir helt som tänkt men ändå är godkända att sälja som livsmedel, säljs i fabriksbutiken till ett reducerat pris.

Fokus på framtiden
Med alla medarbetare under ett och samma tak har Dafgårds goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas. Under året kommer företaget att fokusera sin kraft och energi på att laga god och prisvärd mat på ett sätt som är långsiktigt hållbart för framtiden.

– Maten som vi tillagar ska som sagt inte bara smaka gott, den ska också vara lagad med en inställning som riktar sig ända fram till 2050 och mer därtill. Vi har ett stort ansvar då vi lagar mat som når hela världen, avslutar Sarah Ek.

Dafgårds hållbarhetsredovisning för 2023 visar tydligt att företaget tar sitt ansvar på allvar och är fast beslutet att fortsätta sin resa mot en mer hållbar och miljövänlig matproduktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil