De ska ge Krav ny fart i Sverige

Kai Gyllström, Erika Olsson och Cecilia Ryegård är nya i Kravs styrelse. Foto: Pressbild
Tre nya ledamöter ska bidra till att ge märkningsorganisationen fart ”återigen” på den svenska marknaden, är ambitionen efter årsstämman.

Efter årsstämman pekar styrelseordföranden Linus Källander ut riktningen framåt.

– För Krav är det viktigt att återigen få fart på den svenska marknaden och öka försäljningen av Krav-märkt för att i ännu större utsträckning bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem. Vi vet att många konsumenter vill bidra till en mer hållbar värld, säger Linus Källander.

Kai Gyllström, Arla Sverige, Erika Olsson,Ekologiska lantbrukarna och Cecilia Ryegård, Agrovektor, valdes in i styrelsen vid Kravs årsstämma torsdagen den 28 april. 
I samband med stämman avtackades Eva Hagström, Patrik Hansson och Anders Lunneryd för sina insatser i styrelsen.

– Det händer mycket i vår omvärld just nu och vi ser ökade kostnader för lantbrukare och stigande livsmedelspriser. Att hantera de här utmaningarna är viktiga frågor för styrelsen. Vi ser att certifierade producenter och Krav har en viktig roll i att hitta lösningar framåt, säger Linus Källander.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil