Eriksberg presenterar alkoholfria ölsemlan

Foto Pressbild
Eriksberg presenterar den alkoholfria ölsemlan och ser naturligtvis till att göra det alldeles lagom till årets fettisdag.

Till årets fettisdag, den 21 februari, presenterar Eriksberg den alkoholfria ölsemlan – en variant på det omåttligt populära bakverket där alkoholfri öl ingår i såväl fyllning som själva brödet.

Semlan, eller hetväggen, har anor som går tillbaka till 1500-talet men det var först på 1930-talet den moderna semlan kom till och blev populär. 
Idag äter vi omkring sex miljoner semlor bara på fettisdagen och semlan förekommer både i sin mer traditionsenliga form som andra, nyare, alternativ.

– För oss känns det kul att kunna bidra med vår version, den alkoholfria semlan. Vi har valt att inkorporera vår alkoholfria öl i både fyllningen och degen för att tillföra en helt unik smak. Eriksberg passar till det nordiska kökets rena smaker, och semlan är inget undantag, säger Sussanné Sjöblom hos Eriksberg.I receptet ingår Eriksberg Original 0,0, en ekologisk klassisk ljus lager med avvägd beska samt inslag av ljust bröd, honung och aprikos som lanserades så sent som januari i år.
– Nu får alla som älskar semlor och vill testa något nytt i år chansen och har samtidigt möjlighet att upptäcka vår nya goda alkoholfria öl, säger Sussanné Sjöblom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil