Förluster tvingar Mathem till ny affär

Foto Pressbild
Förlusttyngda Mathem är nära en sammanslagning med norska motsvarigheten Oda, något man hoppas ska leda Mathem i riktning mot svarta siffror.

Inom några dagar väntas ett besked om en sammanslagning mellan Mathem och norska Oda. Sammanslagningen kommer sedan Mathem fortsatt leverera rapporter om stora förluster och dessutom tvingats varsla en mängd anställda under året.

Storägaren Kinnevik ser nu en fusion med Oda som en väg ur det här, bland annat genom omfattande synergier på tekniksidan. Mathem gjorde 2022 en förlust på 1,5 miljarder kr och har haft ett uselt 2023.

Man har under året tagit in en dryg miljard i nytt kapital.

Odd, som nyss lämnat Finland och Tyskland av lönsamhetsskäl, har på sistone visat en positiv utveckling. I Kinneviks senaste kvartalsrapport värderades Oda till 2,1 miljarder kronor mot tidigare 1,6 miljarder kr.

Samtidigt har värderingen av Mathem gått ner från drygt 4 miljarder kr för ett par år sedan till 226 miljoner kr senast.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil