Första spadtaget för Icas nya fryslager

Foto Pressbild
Nu har första spadtaget tagits för Icas nya högautomatiserade fryslager i Västerås. 23 000 kvadratmeter stort och i drift under början av 2026.

14 november sattes spaden i marken – startskottet för ett nytt 23 000 kvadratmeter stort fryslager med högautomatiserad drift intill Icas befintliga lager på Hacksta, Västerås. 

Ica Sverige och Ica fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder kr i det nya lagret. Anläggningen planeras tas i drift i början av 2026 och kommer att leverera varor till ICA-butiker i hela landet.  

Det nya fryslagret kommer att utrustas med en automationslösning för lagerdrift från TGW, vilket kommer att bidra till en effektiv lagerdrift samt en förbättrad arbetsmiljö för Icas medarbetare, skriver Ica.

– Ica har en lång historia i Västerås och det är med stor stolthet som jag idag sätter spaden i marken för nästa långsiktiga investering i staden. Det nya fryslagret är viktigt för vår affär, det stärker varuförsörjningen till butikerna och säkrar vår konkurrenskraft på marknaden, säger Ica Sveriges logistikdirektör Emma Lindström.

−Fryslagret är en viktig investering för Ica, och vi som fastighetsägare är väldigt glada att nu kunna påbörja utvecklingen. Vi kommer att certifiera fastigheten enligt Breeam och har flera viktiga hållbarhetsinitiativ för bland annat minskad energianvändning och för att stärka den biologiska mångfalden runt fastigheten, säger Anna Nyberg, vd för Ica fastigheter.

Det nya lagret är designat för att lagra 22 000 pallar och med kapaciteten att leverera ut 250-300 rullburar per timme till butik. 
Som ett resultat av detta kommer transporter kunna effektiveras och miljöpåverkan minskas, hävdar Ica.

Förutom det nya fryslagret investerar ICA i ett nytt lager intill nuvarande lagerverksamhet i Västerås. 
Det nya lagret kommer att bli cirka 13 500 kvadratmeter stort och bli ny spridningspunkt samt ta över en del av blomverksamheten som idag ligger i Helsingborg. 

Första spadtaget för blomlagret genomfördes den 31 augusti 2022 och bygget är i full gång. 
Målsättningen är att den nya verksamheten ska tas i drift till sommaren 2023.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil