Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats | Foto MostPhotos
Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

”Greater Copenhagen” är begreppet för den region som på den svenska sidan omfattar Skåne och delar av Halland.
I Skåne har bland annat handeln ansett gynnas rejält av den sammanvuxna region där Öresundsbron varit en central del.

Nu kommer en ny rapport som visar hur även Köpenhamns flygplats genererar tillväxt och samhällsekonomiska vinster – även till den svenska sidan.
En samhällsekonomisk vinst på 14,4 miljarder kr för Region Skåne och 1,8 miljarder kr för Halland är de belopp utredningen räknat fram.

– Köpenhamns flygplats är inte bara en viktig flygplats för Danmark, utan i hög grad också för södra Sverige. Och det är vi glada för att Greater Copenhagen nu har satt siffror på. De svenska passagerarna är också viktiga för att Köpenhamns flygplats ska upprätthålla den roll som skandinavisk hub som den har idag. Vi ska ha ett starkt samarbete över sundet för att styrka flygplatsen som en effektiv och hållbar knutpunkt, som säkrar internationell tillgänglighet för hela Greater Copenhagen, säger Thomas Woldby som är vd för Köpenhamns flygplats.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil