Ica-butiken uppsagd Personalen varslad

Foto MostPhotos
Ica Supermarket Tunabackar i Uppsala har blivit uppsagd från sin lokal. Nu varslas personalen men när butiken stänger är fortfarande oklart.

Det har i flera år funnits rivningsplaner för den fastighet där Ica Supermarket Tunabackar idag finns.
Nu har det hela tagit ett steg vidare genom att butikens ägare fått besked om en uppsägning vid årsskiftet.

Därmed står det klart att butiken stänger – men inte när.
– Bakgrunden är att fastighetsägaren Malmegårds fastigheter AB har sagt upp Ica för avflyttning. Fastighetsägarens ambition är att riva huset där Ica-butiken ligger i dag för att därefter bygga upp en ny byggnad med butikslokaler i bottenvåningen och lägenheter ovanpå, skriver Anna Jöhnemark, Ica Sveriges etableringschef, i ett mejl till lokaltidningen UNT.

– Nuvarande hyresavtal gäller fram till årsskiftet. Vår förhoppning är att Ica ska komma tillbaka till platsen och vi är i en diskussion med fastighetsägaren kring detta, men inga beslut är fattade än, tillägger Jöhnemark.

Butikens ägare Roland Jansson konstaterar i tidningen att läget är oklart på flera sätt.
– Det är svårt att planera och investera; vad törs man kosta på? Vi har jobbat mycket med utbildning av personal och försökt hålla efter lokalerna för att ha en bra drift. Vi har samtidigt ökat i kundantal så det är synd att inte kunna bygga ut, säger Jansson.

Fredrik Håkansson, vd för fastighetsägaren Malmegårds fastigheter, säger att exakta detaljer inte är klara än.
– Vi för diskussioner med både Ica och med kommunen. Vi är fortfarande i en bygglovsprocess men om allt går som det ska hoppas vi kunna påbörja arbetet med rivningen i början av 2023.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil