[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Interflora köps upp av fransk blomjätte

Foto Pressbild
Svenska Interflora får nya, franska ägare. Det skapar bättre möjligheter till internationella samarbeten, enligt vd Nina Lindvall.

Interflora AB driver varumärket på franchise i Sverige och får nu alltså nya ägare när franska e-handlaren Myflower tar över.

Myflower driver redan Interflora ibland annat Frankrike, Spanien, Italien, Portugal och Danmark.
Totalt levererar man till 7 500 blombutiker och har investmentbolaget Pai Partners som majoritetsägare.

Nu köper man även den svenska verksamheten och vd Nina Lindvall är nöjd.
– Att få en så kapitalstark och framåtblickande ägare med djup kunskap om vår bransch ger oss enorma möjligheter att driva vår affär, stärka vår digitala plattform och ytterligare utveckla vårt kunderbjudande, säger Nina Lindvall till Breakit.– Det känns otroligt inspirerande och spännande att Interflora Sverige blir del av en större internationell grupp, där vi får kraftigt förbättrade möjligheter att samarbeta inom flera frågor, däribland hållbarhetsfrågan, slår hon fast.

Interflora AB omsatte senaste räkenskapsåret 803,4 miljoner kronor med en vinst på 82,8 miljoner kronor. 
550 butiker är anslutna och av dem marknadsför sig drygt 100 under varumärket.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil