Konkursen nära – nu behövs 130 miljoner

Foto Pressbild
Rizzo är i akut behov av kapital och genomför nu en företrädesemission som ska inbringa 130-150 miljoner kr. Annars hotas man av konkurs.

Rizzo är i fortsatt akut behov av kapital. Nu hoppas man på den företrädesemission, som ska ge lägst 130 miljoner och som mest 150 miljoner kronor och som till 33-38 procent garanteras av Zenith. 

Annars hotas Rizzo av konkurs, vilket man är väl medveten om.
”Det är bolagets bedömning att det befintliga rörelsekapitalet inte är tillräckligt för de aktuella behoven under den kommande tolvmånadersperioden och rörelsekapitalbehovet är omedelbart”, skriver Rizzo Group.

Företaget menar att ”det utmanande omvärldsläget” haft en ogynnsam inverkan både på försäljning och lönsamhet.
Man säger sig ändå tro på framtiden – under förutsättning att man kan genomföra emissionen.

”Trots ett antal utmanande år så bedömer bolagets styrelse att det finns goda förutsättningar att vända verksamheten till tillväxt och lönsamhet framåt. Styrelsen bedömer att bolagets position fortsatt är stark på de geografiska marknader där bolaget är verksamt och att dess butiksnät är attraktivt”, skriver Rizzo – och något annat än så kan man, förstås, inte skriva om man vill locka investerare att öppna plånböckerna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil