”Konserverat okej som ett alternativ”

Såna här tomater på burk ser vissa svenskar som ett alternativ till färska, enligt Mutti. Foto: Pressbild
I en liten undersökning Mutti låtit göra säger en majoritet av de som svarat att de är öppna för att ersätta färska tomater med konserverade diton.

Mutti har låtit AB Analys genomföra en undersökning där 501 svenskar svarat på frågor kring färska tomater i relation till konserverade sådana.
Det visar sig att 60 procent av de som svarat – motsvarande 300 personer – säger sig kunna tänka tanken att ersätta färska tomater med konserverade sådana.

– Min erfarenhet är att många människor tänker mycket traditionellt kring hur man använder konserverade kontra färska produkter för matlagning, säger Muttis kökschef Carlo Casoni.

– Få vet att konserverade tomater har många fler användningsmöjligheter än de klassiska pastasåserna, pizzapåläggen och sopporna som de flesta redan använder dem till. Det är synd, för konserverade tomater som Muttis skördas mitt i den italienska sommaren och konserveras inom 24 timmar. Muttis konserverade tomater är alltid mogna och redo att användas, året runt, trots säsong, förklarar bolagets kökschef.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil