Köpte kanelbullar med stöldgods i kundvagnen

Foto MostPhotos
En 25-årig man har dömts till kraftiga böter efter att ha köpt kanelbullar på Ikea, dragandes på en kundvagn med varor han inte betalat för.

En man i 25-årsåldern har dömts för en stöld på Ikea i Malmö. Mannen upptäcktes när han gick och köpte kanelbullar och drog med sig sin kundvagn.
I den fanns en mängd varor som inte var betalda.
Mannen döms nu för ringa stölder och ska betala 36 000 kr i böter.

25-åringen har förklarat att han nyligen fyllt år och hade fått pengar insatta på ett kort.
Men i utcheckningen betalade han bara för några få varor och då med ett annat kort.

Han lämnade sedan kassaområdet för att köpa kanelbullar och hävdar i förhör att han, efter att ha ätit dem, skulle ha gått till returavdelningen och betalat resten av varorna.

Dit kom han dock aldrig eftersom en kvinna ur personalen, som tillkallat en säkerhetsvakt, stoppade honom och bad om kvitto på varorna i kundvagnen.

I kön för att köpa bullar blev han stoppad en kvinna från personalen som bad honom uppvisa ett kvitto på det han hade i kundvagnen.
Mannen har nu dömts för ringa stöld och straffet blir 100 dagsböter på 360 kr, totalt alltså 36 000 kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil