Många kläder blir kvar i garderoben

Foto MostPhotos
En ny undersökning Elfa låtit göra visar att en fjärdedel av de svarande bara tror sig använda ungefär hälften av sina kläder.

Elfas senaste Sifo-undersökning visar att en av fyra svarande endast nyttjar hälften av sina kläder i garderoben.
Orsakerna till att man inte använder alla sina kläder varierar från att ha glömt bort vissa plagg till att kläderna inte passar. Även dåligt anpassad förvaring är en vanlig anledning.

Enligt statistik från Naturvårdsverket har mängden kläder som svenska folket konsumerar ökat med 40 procent sedan år 2000.
Medelsvensken köper över 15 kilo textilier per år, men då är inte allt kläder.

I Elfas undersökning säger 26 procent att de använder ungefär hälften av sin garderob, 22 procent att de använder två tredjedelar av sina plagg.

Främsta skälet till att man inte använder vissa plagg är att de inte passar (40 procent).
30 procent säger att de glömmer bort kläder, 20 procent att de tröttnat och 16 procent att dåliga förvaringslösningar spelar in.

Anledningen till att många plagg i våra garderober inte används är främst för att de inte passar, vilket två av fem (40%) uppger. Nästan en av tre (30%) menar att de glömt bort klädesplaggen, 20 procent svarar att de har tröttnat på dem och 16 procent uppger dåliga förvaringslösningar som en stor anledning till att de inte använder alla sina kläder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil