Nattleveranser med eldrift i ettårs-test

Lastbil som går på 100% el nattetid | Foto Pressbild, Martin & Servera
Martin & Servera har fått ett tillstånd för att under ett års tid testa nattliga leveranser i Malmö med eldrivna lastbilar och har dragit igång.

Restauranggrossisten Martin & Servera har fått tillstånd att från maj månad och ett år framåt göra leveranser medtunga lastbilar nattetid (definierat som 22-06) i Malmö.
Testet görs med eldrivna lastbilr och är ett led i Malmös arbete med klimatomställning. 

Leveranserna sker till utvalda skolor och verksamheter inom kommunen och fördelen för Martin & Servera är att man kan använda sina eldrivna fordon under en större del av dygnet och därmed minska antalet fordon.

– Vi ser en tydlig trend att antalet varuleveranser ökar, vilket är en utmaning för Malmö och flera andra städer. Att vi nu testar och ser över möjligheten att kunna leverera under dygnets alla timmar beror till stor del på fordonsutvecklingen och ellastbilens fördelar, säger Alexander Hjerstedt vid Malmö fastighets- och gatukontor i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil