Nu öppnar Kivik sin nyttodjurpark

Efter lång tid av arbete och förberedelser är nyttodjurparken klar. Foto: Pressbild
Efter mycket arbete och lång planering är nu Kiviks musteri berett att öppna sin annorlunda nyttodjurpark, skapad ur ett brett samarbete.

Efter lång planering och mycket förberedelser så är nu nyttodjurparken på Kiviks Musteri så gott som färdig.
Området är uppbyggt för att visa hur vi kan stötta biologisk mångfald genom att gynna miljön för nyttiga insekter, både i odlad mark men även i våra hemmaträdgårdar, skriver företaget i en pressrelease. 

Det aktuella projektet är ett samarbete mellan Kiviks musteri, forskare på Lunds universitet, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Fritidsodlarnas riksorganisation.

Biologisk mångfald innebär att det finns stor artrikedom både i växt och djurlivet och detta är i sin tur en förutsättning för allt liv på jorden.
Med ett fungerande ekosystem ökas bland annat möjligheten för ett stabilt klimat, rena hav och växtpollinering som är förutsättningen för att vi ska få frukt och grönsaker.

Pressbild: Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks musteri

Genom projektet, som initierades av Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks musteri och Lotta Fabricius Kristansen, projektledare hos SLU, har forskare identifierat alltifrån hur nyttodjuren föredrar att bo, vilken mat de gillar, vilka arter som ökar och hur de samverkar.

– Det behövs mer forskning och kunskap om nyttodjurens behov, men även om skadedjuren som ju i vissa fall är mat åt nyttodjuren. Samtidigt vill vi öka medvetenheten hos våra besökare om hur viktigt det är med biologisk mångfald, säger Jan Flemming Jensen.

– Vi vill lyfta goda exempel och skapa fler nyttiga åtgärder inom trädgårdsodlingen som ökar den biologiska mångfalden i odlingslandskapet. Målet är att visa hur vi kan förena matproduktion med naturbevarande, berättar Lotta Fabricius Kristiansen.
Området, som till nästa år också kommer få tydliga informationsskyltar, finns att besöka i anslutning till Kiviks Musteris trädgårdar dit gäster är välkomna att njuta av miljön under äppelträden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil